Pagini

miercuri, 8 iulie 2009

Antreprenoriat

De curand mi s-a propus sa incep o activitate pe cont propriu in comercializarea uleiurilor industriale. Este un bun prieten, coleg de facultate care a reusit sa ocupe pozitii fruntase ca si distribuitor al unei mari firme producatoare.

Faptul ca am gustat putin din ceea ce inseamna si reprezinta antreprenoriatul/dezvoltarea unei afaceri de la zero, ma determina sa ma gandesc ca la un moment dat mi-ar placea sa pornesc ceva pe cont propriu. Insa am doua lucruri care ma opresc de-a intra in comertul cu uleiuri.

Fiind responsabil pe toata Transilvania observ foarte multi distribuitori, piata este deja plina de furnizori. Nu doresc sa investesc intr-un domeniu, in care nu pot aduce ceva noua. Avantajele comparative sunt destul de reduse, piata supra aglomerata iar in Sibiu deja au aparut firme care practica politica preturile extrem de reduse.

Sunt o persoana care prefer sa investest timp si resurse in ceea ce ma motiveaza. Din pacate simplul comert l-am cam urat de la inceputuri (la Gasex ofeream consultanta in domeniul aerului comprimat, lucru care mi-a placut si atunci si care imi place in continuare si la Atlas Copco). Din multele domenii in care se poate incepe o activitate pe cont propriu, cea de comert simplu nu emana suficienta energie pentru a ma determina sa fac pasul decisiv.

Nu stiu altii cum functioneaza, insa acesta sunt eu si asta este convingerea mea (asa cum o simt acm). Voi ramane in continuare cu Atlas Copco, avem si aici destul de multe lucruri de facut pentru a deveni referinta in domeniul aerului comprimat. Viitorul poate fi modelat dupa bunul nostru plac....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu