Pagini

sâmbătă, 26 septembrie 2009

Open minded sau planul rigid

Fiecare este de parere ca este bine sa ai un plan; chiar daca nu este final (si nici nu are cum sa fie final) reprezinta o cale pe care o urmezi. Avand un plan ai ce modifica, il poti adapta pentru a fi din ce in ce mai potrivit pentru noile circumstante.

Poti avea plan pentru o afacere, pentru un proict, pentru weekend, viitorul propriu, viitorul copiilor tai etc. A avea un plan nu inseamna "just stick to it, no matter what". Trebuie sa fii si open-minded, sa accepti ca anumite lucruri se vor schimba in timp si ca ceea ce ai vrut tu s-ar putea sa nu mai fie actual, potrivit, bun. Cineva zicea: "voi actiuna cu cele mai bune intentii, asa cum le voi percepe atunci" (parafrazat).

Avem parte de situatii in care este ciudat sa vezi ca anumite persoane nu acorda sprijinul necesar pentru a-i ajuta pe altii sa se dezvolte. Sa faca lucrurile cum cred ei, la urma urmelor mizele nu sunt chiar asa de mari - iar faptul ca nu se face cum vor acele persoane, nu inseamna ca va veni sfarsitul pamantului. Trebuie sa acordam incredere, iar asta inseamna a sprijini fara a fi sigur de rezultat. Stiind ce va urma, nu inseamna neaparat ca ai acordat incredere.

Lumea s-a dezvoltat pana sa ajunge astefel cum o percepem noi. La randul nostru trebuie sa fim lasati sa ne dezvoltam, sa vrem sa ne dezvoltam si sa-i ajutam la randul nostru pe altii sa ne dezvoltam. Be open-minded and think....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu