Pagini

vineri, 29 mai 2009

Cine se califica pentru a fi numit antreprenor?

Sunt membru JCI Sibiu, o multi-organizatie cu prezenta in peste 120 de tari. O mare parte a membrilor sunt atreprenori, iar speech-ul organizatiei din Romania este foarte axat pe antreprenoriat. Acesta este spiritul care ne lipseste in Romania.

De curand am avut o discutie legata de antreprenori: exista numai antreprenori "patroni" sau exista si antreprenori "corporatisti"? Cei din urma fac parte dintre corporatie si lanseaza companii, produse sau servicii pe noi piete. Pana la urma ai nevoie de spirit antreprenorial pentru a avea succes.

Atlas Copco s-a lansat in Romania avand un director cu spirit antreprenorial, actualul director este un organizator - pregateste compania pentru viitor. Ca si noi, multe alte companii au intrat astfel in Romania (si pe orice piata noua).

Parerile sunt impartite - fiecare isi sustine cauza. Insa o descriere frumoasa (mi-e imi place si subscriu) o gasiti intr-un post a lui Andrei Rosca: "A fi antreprenor înseamnă să vrei să schimbi ceva, să crezi că se poate. " Iar in Romania, trebuie sa ne pastram spiritul antreprenorial - inca mai avem multe de schimbat. Ma bucur sa suntem pe drumul cel bun ;-)

PS: antreprenori "patroni" sau antreprenori "corporatisti" - fiecare trebuie sa vrea, sa schimbe ceva la nivelul sau. Este confortabil sa asteptam de la altii, insa periculos. So...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu