Pagini

miercuri, 6 mai 2009

Dry Baltic Index

Vanzarile oglindesc starea economiei... cu totii ne plangem de reducerea vanzarilor in ultima perioada, dar lucrurile merg inspre bine. Am impresia ca presa prezinta aceasta situatie (ca sa nu-i spun criza) mult mai pesimist decat este in realitate. Ultimele zile au demonstrat ca lucrurile se misca - chiar daca in randul micilor intreprinderi (pe alocuri sunt atrase si cele mari - UCM angajeaza!!!); activitatile incept sa prinda avant.

Dry Baltic Index (DBI) - prezinta evolutia preturilor pentru transportul maritim a resurselor naturale (carbune, minereu si grane). Printre multele informatii si tendinte care pot fi "citite", se numara si faptul ca acest indice previzioneaza starea economica. DBI urmareste chiar evolutia transportului resurselor care stau la baza productiei.

Se poate analiza evolutia indicelui si face parelele la evolutia economica la nivel mondial. Optimismul este dat de faptul ca, tendinta cunoaste o usoara crestere ;-) Haideti sa incercam sa vedem lucrurile intr-o maniera optimista; ma folosesc de urmatorul citat:


"If you change the way you look at things, the things you look at change."
Dr. Wayne Dyer: Self-development author and speaker

Don't worry, be happy ;-)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu