Pagini

duminică, 16 august 2009

Jobs vs Gates

Jobs si Gates au reusit lucruri fantastice - amandoi sunt niste lideri, insa diferiti. Primul este genial si vizionar, fiind prezent toate lucrurile merg struna, cel de-al doilea este genial si vizionar, fiind plecat toate lucrurile merg struna.

Oricat il apreciez, Steve Jobs a creat o cultura in care in lipsa lui comunitatea de afaceri isi pierde increderea in Apple. A lipsit pentru 3 luni si actiunile Apple au inregistrat un trend descrescator. Din informatiile primite, in ciuda faptului ca este o firma inovativa, Apple este cunoscuta ca fiind destul de inchisa, interzicand angajatiilor sa aiba propriile bloguri.

Intrebarea care se pune: va mai exista Apple dupa Steve Jobs? Vom mai fi asa de incantati de produsele lor dupa Steve Jobs? Va reusi Apple sa mentina actuala situatie: cu o cota de piata de 3-5% soft-urile se impart intre PC si Mac? Eu sper sa ramana asa, este in plan sa achizitonez in Mac. I just like the feeling...

later edit 16.08.2009
In urma unei discutii cu Ada, mi-am si ne-am dat seama ca in cazul Apple, jobs este singura voce; nici o alta persoana anagajata la Apple nu prezinta noutati, nu este direct laudata sau prezentata pentru anumite rezultate. E clar ca este un one man show; merita? Oamenii investesc pe termen lung, daca isi dau seama ca prin plecarea lui Jobs totul se duce pe rapa oare vor mai investi? Va mai avea Apple o asemenea vizibilitate sau cade intr-un con de umbra?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu